28/05/2018
1/14/15 20:00

Xenion High School

Image alt

«THE AGKASTRIOUS»: Θεατρική παράσταση από τα «ΘΕΑΤΡΟΝΙΑ» του Συμβουλίου Νεολαίας Παραλιμνίου, Σαββατοκύριακο 17-18 Ιανουαρίου 2014


Ημερομηνία: 28/05/2018 - 28/05/2018 / Ώρα: 1/14/15 20:00

Μετά από 16 μήνες συνεχούς «μύησης» και «τριβής» με τον μυστηριώδη αλλά ταυτοχρόνως σαγηνευτικό κόσμο του θεάτρου, τα «ΘεαΤΡόΝια» του Συμβουλίου Νεολαίας Παραλιμνίου ανεβαίνουν στο σανίδι για να μας παρουσιάσουν την πρώτη τους «επίσημη» – «μεγάλη» θεατρική παράσταση.

Συγκεκριμένα, παρουσιάζουν σε δύο παραστάσεις, το προσεχές Σαββατοκύριακο, 17 και 18 Ιανουαρίου 2015, στις 20:00, στο αμφιθέατρο του «ΧΕΝΙΟΝ HIGH SCHOOL», την ξεκαρδιστική κωμωδία «THE AGKASTRIOUS», η οποία συνιστά διασκευασμένη απόδοση του αναγεννησιακού έργου του Νικολό Μακιαβέλι, «Μανδραγόρας», σε σκηνοθεσία της Σοφίας Τσαντήλα-Φυλακτού και διασκευή του Νικόλα Τζιοβάνη.

Λίγα λόγια για τα «ΘεαΤΡόΝια» και την παράσταση:

Τα «ΘεαΤΡόΝια», είναι το θεατρικό Εργαστήρι που ιδρύθηκε και λειτουργεί υπό την επίβλεψη και την αρωγή του Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Παραλιμνίου από το Σεπτέμβριο του 2013, πέντε μόλις μήνες μετά την έναρξη της λειτουργίας του, σε μια προσπάθεια του Συμβουλίου να «πατήσει» στον επί χρόνια εγκαταλελειμμένο στο Δήμο μας χώρο της θεατρικής δημιουργίας και ενασχόλησης, να «αναζωογονήσει» την αγάπη του κόσμου για τα θέατρο και γενικότερα να καλύψει το «έλλειμμα» που παρατηρούνταν επί χρόνια στο χώρο αυτό, «έλλειμμα» το οποίο δημιουργήθηκε με την αδράνεια του παλαιού θεατρικού ομίλου που λειτουργούσε στο Παραλίμνι. Δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο θεατρικό όμιλο, ούτε για μία απλά θεατρική ομάδα. Πρόκειται για ένα «ταξίδι γνωριμίας» με τον κόσμο του θεάτρου και τις δραστηριότητες που το «διέπουν», που σιγά σιγά φτάνει στο τέλος του καθώς επιστέγασμα της προσπάθειας αυτής, είναι η θεατρική παράσταση «THE AGKASTRIOUS», την οποία τα 13 μέλη των ΘεαΤΡοΝίων, είναι έτοιμα να μας παρουσιάσουν. Με όλον τον ερασιτεχνισμό τους, τα «ΘεαΤΡόΝια» ετοίμασαν μία άκρως προσεγμένη και επιμελημένη σε επαγγελματικά πρότυπα, μοτίβα και ρυθμούς παράσταση, προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού της περιοχής μας, το οποίο διψά για χορτάσει θέαμα, να δει θέατρο και πολιτισμό.

Πρόκειται για ένα έργο εύθυμο, διασκευασμένο στα μέτρα της σύγχρονης καθημερινότητας, ώστε να είναι ανάλαφρο και ευχάριστο για τον καθένα μας. Είμαστε σίγουροι ότι θα προκαλέσει σε όλους μας άφθονο γέλιο. Πατώντας εδώ, μπορείτε να δείτε περισσότερα για τους συντελεστές και την περίληψη της παράστασης.

Επ’ ευκαιρία λοιπόν της δημοσίευσης αυτής, θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε προς τη διεύθυνση του Ιδιωτικού Σχολείου «XENION HIGH SCHOOL» γιατί για περισσότερο από ένα χρόνο προσφέρει ανιδιοτελώς στέγη στις πρόβες και στις διάφορες δραστηριότητες των «ΘεαΤΡοΝίων». Το ίδιο ευγνώμονες είμαστε και προς όλους όσους τους χορηγούς της παράστασης, και γενικότερα, όλους όσους συνέβαλαν και/ή θα συμβάλουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στην επιτυχή διεξαγωγή του εγχειρήματος της θεατρικής παράστασης.

Εισιτήρια για την παράσταση «The Agkastrious» μπορείτε να προμηθευτείτε στην είσοδο του Xenion High School Δευτέρα – Παρασκευή 8π.μ.-6μ.μ. Σημειώστε ότι οι θέσεις θα είναι αριθμημένες και θα τηρείται αυστηρά η αρίθμηση των θέσεων, γι’ αυτό φροντίστε να τα προμηθευτείτε εγκαίρως (Τηλ: 23 8110 80).

ΕΙΣΟΔΟΣ €5

Μέσα λοιπόν σε όλο αυτό τον «συρφετό» του κέρδους και της ιδιοτέλειας, μέσα σ΄ αυτόν τον «κυκεώνα» της «πνευματικής φθοράς» και της «πολιτιστικής κατηφόρας» την οποία διατρέχουμε, μέσα σ’ αυτήν την «πλημμυρίδα» της «ανίας» και του «ωχαδερφισμού» που έπληξε και πλήττει το φρόνημα των περισσοτέρων σήμερα,

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ,
εδώ, στο Παραλίμνι,
έχουμε βαλθεί να δείξουμε,
σε πείσμα της «μιζέριας» των καιρών
, πως:

ψάχναμε κάπου να διοχετεύσουμε το «αστείρευτο» ταλέντο μας και γίναμε «ΘεαΤΡόΝια»

– ψάχναμε κάπου να «ταΐσουμε» το αχόρταγο «ψωνιο-μικρόβιο του καλλιτέχνη» που κρύβεται μέσα μας, και γίναμε «ΘεαΤΡόΝια»

– ψάχναμε κάπου, κάπως, κάποτε να «παίξουμε», να «γελάσουμε», να «ξεφύγουμε», να μιλήσουμε μέ «νοήματα» και «μηνύματα», να κάνουμε κάτι το διαφορετικό, και γίναμε «ΘεαΤΡόΝια»

– «διψούσαμε» και «διψάμε» (και) για κουλτούρα και πολιτισμό, κι ιδρύσαμε τα «ΘεαΤΡόΝια»

Εδώ στα «ΘεαΤΡόΝια» λοιπόν, και στη «Νεολαία Παραλιμνίου», το ταλέντο «ξεχειλίζει», το φιλότιμο «ξεδιπλώνεται», η ανιδιοτελής διάθεση «περισσεύει», και θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτό που κάνουμε, είναι «κάτι «καλό»… Θέλουμε να πιστεύουμε πως το Σαββατοκύριακο, έχουμε «κάτι καλό» να σας δείξουμε… Θα το δείτε κι εσείς, «on stage»!

Σας περιμένουμε!