Γεύσεις του Κόσμου: πανηγύρι παράδοσης και πολιτισμού στην καρδιά του Πρωταρά │ 30 Σεπτεμβρίου, 20:30

Ένα συναπάντημα κουλτούρας, παράδοσης, πολιτισμού και γαστρονομικής ώσμωσης του δυτικού κόσμου και με τον κόσμο της Ανατολής διοργανώνεται το ερχόμενο Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017!

15 διαφορετικές χώρες από όλο τον κόσμο συναντιούνται για ένα μόνο βράδυ στο νοτιονατολικότερο τμήμα της Ευρώπης για μία γιορτή γευσιγνωσίας, μουσικής και πολυπολιτισμικότητας παρέα με όλους τους ντόπιους και ξένους παραθεριστές της περιοχής μας!

Για τρίτη συνεχή χρονιά, οι Γεύσεις του Κόσμου θα κατακλύσουν τον Πρωταρά με μυρωδιές, γεύσεις και ήχους από χώρες στις οποίες ίσως να μην έχετε την ευκαιρία να ταξιδέψετε σύντομα!

Οι φίλοι-εθελοντές από χώρες όπως η Ελλάδα, η Αρμενία, η Ιταλία, η Βουλγαρία, η Ρωσία, η Παλαιστίνη, η Ουκρανία και η Ρουμανία, η Ουγγαρία, η Αργεντινή και η Βενεζουέλα, θα μας ταξιδέψουν σε μαγικούς κόσμους της δικής τους παράδοσης και κουλτούρας προσφέροντας μας απλόχερα παραδοσιακά εδέσματα και ροφήματα.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τις συμμετέχοντες -σε αυτό το πολιτιστικό πανηγύρι- χώρες

Η Νεολαία Δήμου Παραλιμνίου προσκαλεί όλο τον κόσμο σε αυτή την μοναδική πανδαισία γεύσεων, με το πλούσιο πρόγραμμα, να ξεκινά με παρέλαση σε όλο το μήκος του δρόμου των Ξενοδοχείων στον Πρωταρά, με τελικό προορισμό την πλατεία Λεύκολλα (έμπροσθεν από το Ξενοδοχείο ODESSA), όπου θα λάβει χώρα η εκδήλωση. Η παρέλαση θα γίνει υπό την συνοδεία του Συγκροτήματος BATUCINIO στις 20:00. Μετά το τέλος της παρέλασης, η εκδήλωση θα συνεχιστεί στην πλατεία εκδηλώσεων του Πρωταρά, όπου κάθε παρευρισκόμενος θα έχει την ευκαιρία να «γνωρίσει» και να «γευτεί» 15 διαφορετικούς πολιτισμούς μέσα από μια εκδήλωση.

Επίσης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε εκ των προτέρων το αγαπητό μας κοινό ότι οι επισκέπτες, θα πρέπει να εφοδιάζονται με το σακουλάκι τους από την κύρια είσοδο της πλατείας, μέσα στο οποίο θα υπάρχει ένα πιατάκι, ποτηράκια και μαχαιροπίρουνο, προκειμένου να είναι εφικτή και εύκολη η εξυπηρέτηση τους από τα περίπτερα των χωρών. Ο λόγος για τον οποίο ενημερώνουμε εκ των προτέρων τους επισκέπτες, είναι διότι δεν θα δίνονται τόσο πιατάκια όσο και ποτήρια στα περίπτερα και είναι εξαίρετης σημασίας, να μην ξεχάσετε να ανεφοδιαστείτε με το σακουλάκι σας από την είσοδο.

Φωτογραφικό Υλικό από την περσινή εκδήλωση: