Image alt

This is MOONWALK!

Παραλίμνι, 08 Σεπτεμβρίου 2017

Το Moonwalk τα κατάφερε και φέτος να «βγάλει τον κόσμο απ’ τα σπίτια του»! Τον έπεισε να κάνει αυτό που -στην Κύπρο τουλάχιστον- μέχρι στιγμής, μας έχει δείξει ότι βαριέται να το κάνει: να περπατήσει!

  • Είναι λοιπόν η πανσέληνος που το πέτυχε όλο αυτό; Πανσέληνο έχει και άλλες ημέρες! Άλλες 11, μπορεί και 12, φορές τον χρόνο! Συνεπώς, ηρεμήστε! Δεν σεληνιάστηκε κανείς! Δεν είναι η πανσέληνος η κινητήριος δύναμη αυτής της «κοσμογονικής» αλλαγής! Ή έστω, δεν είναι μόνο η πανσέληνος, η «μαγική» αιτία της «ξαφνικής» αναζωογόνησης που υπέστη προχτές ο μέσος κύπριος νοικοκυραίος! *
  • Μήπως «φταίνε» οι μουσικές, οι κιθάρες, τα χρώματα και οι ήχοι; Μα απ’ αυτά, χορτάσαμε όλο το καλοκαίρι, αλλά εμείς εκεί, «το αυτοκίνητο μας»! *
  • Μήπως γίναμε από την μια μέρα στην άλλη αθλητικοί τύποι; Μπα!
  • Μήπως τελικά κρύβαμε τόσο ρομαντισμό μέσα μας βρε αδερφέ, και δεν μας φαινόταν τόσο καιρό; (Μωρέ λες;) *
  • Μήπως είναι όλα αυτά μαζί; *

Όπως και να ‘χει, η αλήθεια είναι ότι, τα τελευταία 3 χρόνια, ΜΙΑ εκδήλωση, ΜΙΑ φορά το χρόνο, σε ΜΙΑ πανσέληνο, την ΙΔΙΑ πανσέληνο, στον ΙΔΙΟ παραλιακό πεζόδρομο, ο κόσμος αφήνει το αυτοκινητάκι του στην άκρη, και βολτάρει!

Άλλος την αράζει σε ένα «πόστο» ολοβραδύς. Άλλος περπατάει και «χαζεύει». Άλλος κοντοστέκεται και μετά συνεχίζει. Άλλος «την βρίσκει» με το φεγγάρι, άλλος με τους μουσικούς, άλλος με την μουσική γενικά. Άλλος γουστάρει να βλέπει πανσέληνο, και άλλος «ανασταίνεται» που αναπνέει τον αέρα της θάλασσας! OΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ, ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΠΟ, ΣΕ ΕΝΑ EVENT: ΣΤΟ MOONWALK!

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε λοιπόν και φέτος το MOONWALK! Χάρη σε όλους τους μουσικούς και καλλιτέχνες, χάρη σε εσάς, ντόπιους και παραθεριστές, χάρη στον απόλυτο πρωταγωνιστή του: το ολόγιομο φεγγάρι, με όλη του την μεγαλοπρέπεια!

Αρτιότερο και μεγαλύτερο σε μέγεθος από τις προηγούμενες φορές, σπαρμένο σε 15 ξεχωριστά «πόστα» κατά μήκος του παραλιακού πεζόδρομου Περνέρας-Πρωταρά!

Η Νεολαία Παραλιμνίου οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους μουσικούς και καλλιτέχνες που δέχτηκαν και πλαισίωσαν με την παρουσία τους, τις φωνές και τους ήχους τους, το φετινό moonwalk!

Ευχαριστούμε βεβαίως τον Δήμο Παραλιμνίου και τις τεχνικές του υπηρεσίες, για την άψογη συνεργασία και εξυπηρέτηση που επέδειξαν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ δικαιούνται όλες οι επιχειρήσεις που συνεργάστηκαν μαζί μας, και «πειθάρχησαν» στον χαρακτήρα και στις ανάγκες της εκδήλωσης μας.

Ωστόσο, ξεχωριστή ονομαστική αναφορά και ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, οφείλουμε να απευθύνουμε προς το «POLYXENIA ISAAK RESTAURANT», το οποίο προθυμοποιήθηκε αυτόβουλα, να κεράσει αφιλοκερδώς, όλους τους μουσικούς και τους εθελοντές του φετινού MOONWALK. Για να μιλούμε με αριθμούς, ούτε λίγο, ούτε πολύ, γύρω στα 60 άτομα! Ευχαριστούμε πάρα πολύ!

Είναι αυτήν την αντίληψη του επιχειρηματικού κόσμου που χαιρετίζουμε, επικροτούμε και πιστεύουμε. Δεν είναι το «κέρασμα». Είναι η έμπρακτη αναγνώριση πως «ό,τι καλό, αξίζει να γίνεται και να στηρίζεται!». Χωρίς πρόθεση το κέρδος, χωρίς το κριτήριο αξιολόγησης να είναι η τσέπη μας, ή «το ποιος θα τραγουδάει έξω απ’ το κέντρο μας», το «ποιος θα τραγουδάει έξω απ’ το κέντρο του διπλανού, και το πόσο διάσημος είναι»! 

Με αυτή την αντίληψη της «προσφοράς», και αυτή την αντίληψη της υπεροχής και της επικράτησης του «συλλογικού καλού» επί του ατομικού, κοντόφθαλμου, ιδιοτελούς συμφέροντος, θα συνεχίσουμε! Και θέλουμε να συνεχίσετε κι εσείς!  

 

* Δεν ψάχνουμε απάντηση στους πιο πάνω προβληματισμούς!
Ίσως να είναι λίγο απ’ όλα!
Ίσως τελικά τόσο καιρό να αδικούσαμε τους εαυτούς μας, κλεισμένοι στα σπίτια μας, ή «βιδωμένοι» στα μπαράκια και τις καφετέριες μας!
Ίσως μπορούμε να δώσουμε περισσότερα… Και σ’ εμάς, και στους άλλους!
Ίσως τελικά να ζούμε στην πιο όμορφη γωνιά του πλανήτη γη!
Ίσως όλη η μαγεία του κόσμου, να μπορεί να χωρέσει σε μερικές μόνο φωτογραφίες!
Πάρτε λίγο μάτι! THIS IS MOONWALK! 

Γραφείο Τύπου
Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Παραλιμνίου

 

  • photo credit: cost moushies